BİRECİK TSO BÖLGESEL KALKINMA, YATIRIM İŞBİRLİĞİ FUARI’NDA STANT AÇTI.

2.09.2021

BİRECİK TİCARET VE SANAYİ ODASI , ŞANLIURFA’DA DÜZENLENEN BÖLGESEL KALKINMA, YATIRIM İŞBİRLİĞİ FORUM VE FUARI’NDA STANT AÇTI.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) destekleri ile Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası, Şanlıurfa Ticaret Borsası, Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Harran Üniversitesi ve Karacadağ Kalkınma Ajansı iş birliğinde Şanlıurfa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen fuarda açılan stantlar gezilerek firmaların ürettiği ürünler incelendi.

Sektörlerle ilgili gelişmelerin yakından incelenmesi, bölgesel iş birliğinin güçlendirilmesi ve bölge illerinde faaliyet gösteren firmaların daha kapsamlı üretim sağlamaları için ortak stratejilerin oluşturulmasının hedeflendiği fuara Birecik TSO Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin BİLGİN, Yönetim Kurulu Başkan Yrd. Bülent BİLGİN, Birecik TSO Genel Sekreteri Zeki KAÇAN ile Oda Sicil Memuru Merve ARSLAN katılarak bölge illeri ile Birecik arasındaki iş birliklerinin ilerletilmesine yönelik Birecik Ticaret ve Sanayi Odası  tarafından yürütülen çalışmalar ile Birecik OSB de hayata geçirilen projeler hakkında bilgiler verildi.

Fuarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Birecik TSO Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin BİLGİN, fuarın firmalar ve girişimciler için bir buluşma noktası sağladığını ve katılımcı firmaların pazardaki sürdürülebilirliklerini sağlamaları noktasında büyük önem taşıdığını söyledi. Firmaların fuarda sektörlerdeki yenilik ve gelişmeleri takip etme, iş alanındaki farklı firmalarla görüşme, olası iş fırsatları için yeni kişilerle tanışma ve iş ağını genişletme fırsatları bulduklarını kaydeden BİLGİN, “Türkiye’de ilk kez ilimiz Şanlıurfa’da düzenlenen ‘Bölgesel Kalkınma Yatırım, İş birliği Forum ve Fuarı’nın bölgemiz illeri arasındaki iş birliğini daha da geliştireceğine, firmalarımız için önemli katkılar oluşturacağına ve markalarımızın tanınırlığını artıracağına inanıyorum. Bizler de Birecik Ticaret ve Sanayi Odası olarak fuara katılarak hem stant açtık hem de komşu illerimizle kurduğumuz ilişkileri geliştirmeye yönelik attığımız adımları ve bu konuda planladığımız yeni çalışmalarımızı anlatma imkanı bulduk. Bölgesel Kalkınma, Yatırım İşbirliği Forum ve Fuarı’nın şehrimizden ve bölgemizden buraya gelip stant açan bütün firmalarımız için hayırlı olmasını diliyor, fuarın düzenlenmesine destek veren ve standımızı ziyaret eden TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Sayın Cevdet YILMAZ, TOBB Başkanımız Sayın Rifat HİSARCIKLIOĞLU, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeynel Abidin BEYAZGÜL,Birecik Belediye Başkanı Sayın Mahmut MİRKELAM ve Halfeti Belediye Başkanı Sayın Şeref ALBAYRAK, Oda-Borsa başkanlarımız ve bölgemizin gelişmesi, firmalarımızın yeni imkanlar bulması için önem taşıyan fuara katkı sunan ve emeği olan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.